preskoči na sadržaj
Terenska nastava

PRVAŠIĆI U BIBLIJSKOM VRTU

8.6.2010.

Učenici prvih razreda naše škole sa svojim su učiteljicama bili u Biblijskom vrtu u Kaštelima. Vratili prepuni lijepih dojmova. Puno toga su vidjeli, čuli i naučili. Družili su se u posebno ugodnom okruženju. Ovo je bila prilika da sami osjete vrijednost, bogatstvo i ljepotu prirode i uvide koliko je važno čuvati prekrasni svijet oko nas.


 

Učenici prvih razreda OŠ Blatine-Škrape 26.5.2010. godine posjetili su Biblijski vrt u Kaštelima. Gledali su, slušali, upijali znanja i dojmove te uživali u ovom prekrasnom mjestu. Saznali su da je područje Biblijskog vrta sastavljeno od: pristupnoga platoa, crkve Gospe od Stomorije, izvora, Jidra i Gospine njive.

Vidjeli su kamen na kojemu je uklesano kako je Biblijski vrt osnovan u spomen na drugi posjet Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i maslinu koju je on blagoslovio te crkvicu Gospe od Stomorije o kojoj su puno naučili.

Zanimljiva im je bila legenda o izvorskoj vodi pa su se požurili umivati „da ostanu mladi“.Šetali su kamenim mostićem i stazicama uz koje su se protezali, ružičnjak, gredice zasađene mirisnim biljkama, povrtnicama, biblijskim voćem s nezaobilaznom Jabukom, s tim što je ovdje riječ o skulpturi. Do drvenog križa na Gospinoj njivi vodi stazica na kojoj su označene postaje Križnoga puta. Predio Jidro posvećen je hrvatskim velikanima koji su stvarali svoja djela nadahnuti Biblijom: sv. Jeronim, J. Dalmatinac, M. Marulić, B. Kašić, I. Meštrović.

Arheološki muzej iz Splita poklonio je Biblijskom vrtu kamene gromade koje potječu iz Salone. Nadalje su se učenici divili potoku na kojem se nalazi Noina arka, maslinama…

„Uključili su“ sva osjetila i uživali u razgledavanju, učenju, igri i druženju…

Učenici i učiteljice posjetili su i 1500 godina staru maslinu u Kaštel Štafiliću i ostali zadivljeni njenom veličinom, izgledom, starošću.

Hvala svim dobrim ljudima koji stvaraju, čuvaju i održavaju ovakve oaze ljepote i mira.

FotogalerijaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 21. 11. 2012.

****************


e-dnevnik

Static HTML

Popis udžbenika


*******************

I naša škola sudjeluje u Kampanji.
Projekti

Novo na stranici

 


 


Prelistajte Škafetin!

Pogledajte starije brojeve ovdjeKorisni linkovi 

 


TražilicaArhiva vijesti

preskoči na navigaciju